Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οριστικά κυκλική η διαδρομή του 154 ~ Επιμένουν στον ΟΑΣΑ να κάνει τον κύκλο της Πλατείας Άλσους !




Επιμένουν στον ΟΑΣΑ ότι για την << καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού >> η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει η λεωφ. γραμμή 154 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-Α.ΓΛΥΦΑΔΑ-ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ» είναι κυκλικά την πλατεία Άλσους, χωρίς βέβαια να κάνει τέρμα όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.


Σύμφωνα με δημοσίευμα στο 3vita.gr φαίνεται πως η επιλογή αυτή, είναι του ίδιου του Διευθύνωντος Σύμβουλου του ΟΑΣΑ κ. Γιάννη Σκουμπούρη, ο οποίος ήταν παλιότερα και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου στου συγκεκριμένου Δήμου.

Παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός στην πρώτη απόφαση του ΟΑΣΑ, ήταν να κάνει τέρμα στην Πλατεία Άλσους ώστε να υπάρχει σταθερός χρόνος άφιξης της λεωφ. γραμμής 154 από το Πανόραμα Βούλας, ο ΟΑΣΑ πλέον οριστικοποιεί την κυκλική διαδρομή, αλλά να κάνει και τον κύκλο της Πλατείας.
  • Τι ουσία έχει αυτή η απόφαση και τι εξυπηρετεί από την στιγμή που δεν υπάρχει σταθερός χρόνος άφιξης ?
  • Για ποιο λόγο χρειάζεται να κάνει τον κύκλο της Πλατείας όταν η προηγούμενη στάση είναι 100 μ. και αποδεδειγμένα δημιουργήθηκαν προβλήματα με παράνομα παρκαρισμένα όπου λεωφορείο αναγκάστηκε να κάνει όπισθεν και είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή με το πρώτο δημοσίευμά μας ?
Σε δεύτερο δημοσίευμα είχαμε επισημάνει την προχειρότητα και την μη σωστή υλοποίηση της απόφασης από τους αρμόδιους φορείς, ενώ πέσαμε και ακριβώς μέσα στις προβλέψεις μας όπου αναδείξαμε με τρίτο δημοσίευμα, το λεωφορείο που εγκλωβίστηκε και αναγκάστηκε να κάνει όπισθεν για να απεγκλωβιστεί.

Μετά τα δημοσιεύματα και με την συμβολή του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ η λεωφορειακή γραμμή παραμένει κυκλική με απόφαση του ΟΑΣΑ χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα και χωρίς παράπονα επιβατών καθώς τους ενδιέφερε κατά την επιβίβασή τους να κατευθύνονται άμεσα στο Μετρό του Ελληνικού χωρίς να περιμένουν στην Πλατεία Αιξωνής που έκανε τέρμα παλαιότερα.

Εν αναμονή της υλοποίησης της απόφασης όπου θα είμαστε εκεί να αναδείξουμε ότι η επιλογή αυτή είναι λάθος, καθώς αποδεδειγμένα η πολιτεία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την παράνομη στάθμευση.

Να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ότι τυχών καθυστερήσεις και μη εκτελεσθέντα δρομολόγια που θα προκύψουν, οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι στον ΟΑΣΑ.

Εδώ να σημειώσουμε ότι και οι δύο αποφάσεις βγήκαν πριν τις γιορτές Πάσχα ή πρώτη και Χριστουγέννων η νέα απόφαση που βρίσκεται προς υλοποίηση, όπου η συγκεκριμένη Πλατεία είναι απροσπέλαστη από τα παράνομα παρκαρισμένα.

Δείτε την απόφαση 

Συντάκτης : Νίκος Τάσιος - Μέλος της  ΔΑΚΕ ΟΣΥ ΟΑΣΑ