Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Σπίρτζης: Εξομαλύνεται η διαδικασία έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου



Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.


Μεγάλες ουρές παρατηρούνται και σήμερα , Κυριακή, στα εκδοτήρια εισιτηρίων, για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, καθώς έως την Τρίτη 31 Οκτωβρίου πρέπει να ανανεωθούν οι σημερινές χάρτινες μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών. 

Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα. 

Παρά τις μεγάλες ουρές, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η παράταση που έχει καταρχήν δοθεί μέχρι τις 5 Νοεμβρίου είναι επαρκής, καθώς εκδίδονται 10 χιλιάδες κάρτες την ημέρα, ανακοίνωσε ωστόσο ότι επεκτείνεται από τις 10 Νοεμβρίου στις 15 Νοεμβρίου η διαδικασία έκδοσης καρτών με την κατάθεση φακέλων στα εκδοτήρια και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, οπότε θα λειτουργήσουν και οι μπάρες.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός Αττικής, αλλά και σε θεσμικούς λόγους της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Όπως είπε, έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο το απόρρητο της μετακίνησης.

Εξήγησε ότι δε θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία μέσω ΚΕΠ, λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο κ Σπίρτζης τόνισε ότι δε θα δείξουν καμία ανοχή στα κυκλώματα που θέλουν να σαμποτάρουν τα πλαστά εισιτήρια.

Ο υπουργός απέδωσε τα προβλήματα στο απλό ηλεκτρονικό εισιτήριο, στον κακό σχεδιασμό του λογισμικού και στην προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Είπε επίσης ότι «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν θα έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

Αναφερόμενος στη γενική πολιτική της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης. Είπε ωστόσο, ότι είναι υπερήφανοι γιατί όποτε μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική, το κάνουν.

Για τον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική».