Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Συγκοινωνίες Αθήνας: Μεγάλες ουρές για την ηλεκτρονική κάρτα "ATHENA CARD"Μεγάλες ουρές σχηματίζονται πλέον σε όλους τους Σταθμούς Μετρό, όσο φτάνουμε προς το τέλος του μήνα. Επιβάτες που επιθυμούν να εκδόσουν την νέα ηλεκτρονική τους κάρτα, καθώς η παλιά χάρτινη καταργείται και η οποία θα είναι πλέον η κυρίαρχη από την 1η Νοεμβρίου.


Η «Athena Card» θα κοστίζει ανά μήνα όσο και η παλιά κάρτα (30 ή 15 ευρώ ανάλογα την κατηγορία εισιτηρίου). Για την έκδοση της απαιτείται η ταυτότητα σας (διαβατήριο για τους διαμένοντες στην Αθήνα αλλοδαπούς) και το ΑΜΚΑ σας που χρειάζεται να είναι αποτυπωμένο πάνω σε κάποιο έγγραφο (ΕΦΚΑ, βιβλιάριο υγείας κ.α.). Αν δεν έχετε πρόσφατη φωτογραφία μαζί σας θα σας φωτογραφίσει επιτόπου ο αρμόδιος υπάλληλος.

Οι μεγάλες ουρές πάντως μπορεί να χαροποιούν τον ΟΑΣΑ, όμως όσο μεγαλώνουν τόσο μεγαλώνει και πιθανότητα να έχουμε κάποια παράταση της χάρτινης λόγω του τεράστιου όγκου των μηνιαίων καρτών που ξεπερνούν τις 300.000.

Όταν παραλάβετε την κάρτα σας και την έχετε "φορτίσει" με χρήματα, τότε την περνάτε από τα ειδικά μηχανήματα (τις μπάρες του Μετρό ή τα τα ηλεκτρονικά ακυρωτικά σε λεωφορεία , Τραμ) και από τότε ξεκινά η 30μερη ισχύς της.

Αυτό σημαίνει πως όποιος βγάλει σήμερα 24 Οκτωβρίου κάρτα και την περάσει από το μηχάνημα τότε αυτή θα ισχύει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Το σύστημα με την ισχύ της μηνιαίας κάρτας από την 1η μέχρι το τέλος του μήνα μόνο, μπαίνει στο χρονοντούλαπο.