Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Καταγγελία της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ κατά Τσερμενίδη
Για “πραξικόπημα”, που οδηγεί το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ σε παράνομη εκλογική διαδικασία και παράνομο εκλογικό αποτέλεσμα, καταγγέλλει τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρη Τσερμενίδη ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ-Ε.ΣΥΣ.


Σε σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ–Ε.ΣΥΣ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου των εργαζομένων στον οργανισμό, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσερμενίδης «με πραξικόπημα, αρνείται να εφαρμόσει την εκλογική διαδικασία, όπως την ορίζει μια σειρά νόμων (Ν. 4482/2017, Ν. 3965/2011, Ν. 3429/2005), όπου με σαφή και ρητό τρόπο ορίζουν ότι οι εκλογές διεξάγονται με εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δευτεροβάθμια οργάνωση, που βάσει νόμου έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, είναι η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ο «μεγαλοσυνδικαλιστής» Τσερμενίδης, παρόλα όσα ορίζουν οι νόμοι αλλά και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, καθώς και η ΟΣΜΕ σε επιστολή της, στήνει «βολικές» εφορευτικές επιτροπές μόνος του».

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ – Ε.ΣΥΣ, υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κινδυνεύουν να μείνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο χωρίς εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του Οργανισμού» και ξεκαθαρίζει ότι “δεν θα το επιτρέψουμε”, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η εποχή των συνδικαλιστών των μεγαλομετόχων τελείωσε”.