Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Εφικτή η ενημέρωση επιβατών για καθυστερήσεις δρομολογίων μέσω των έξυπνων στάσεων


Πάγιο αίτημα των επιβατών και οδηγών να αναγράφονται στις στάσεις τηλεματικής οι καθυστερήσεις και τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια των λεωφορείων της Αθήνας. 


Στην τελευταία συνάντηση του υφυπουργού κ. Μαυραγάνη με συνδικαλιστές στο αμαξοστάσιο του Πειραιά, τέθηκε το θέμα για τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια και τις καθυστερήσεις δρομολογίων που έχει ως συνέπεια επιθέσεις επιβατών σε οδηγούς λεωφορείων.

Ο πρόεδρος Λ. Σκούλος και ο γραμματέας Κ. Σιορίκης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ πίεσαν τον κ. Μαυραγάνη και τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Σκουμπούρη να αναγράφονται στις έξυπνες στάσεις της τηλεματικής οι καθυστερήσεις δρομολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκουμπούρης είπε ότι δεν είναι εφικτό να αναγραφούν οι καθυστερήσεις σε πραγματικό χρόνο και ότι ίσως είναι μία λύση να ΄΄ κατέβει ΄΄ το πρόγραμμα από το site του ΟΑΣΑ από την στιγμή που η Ο.ΣΥ δεν μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμα για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Σύμφωνα όμως με δικές μας πληροφορίες αυτό είναι εφικτό να γίνει, απλά χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των σταθμαρχών και του κέντρου της τηλεματικής.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα το επιβατικό κοινό κάνει τα παράπονά του στους οδηγούς και πολλές φορές οι οδηγοί δέχονται απειλές και ύβρις από αγανακτισμένους επιβάτες  ...

Αναμένουμε την απόφαση του ΟΑΣΑ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τηλεματικής, αλλά και την δέσμευση του κ. Μαυραγάνη ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των οδηγών. 

Κάνουμε έκκληση στο επιβατικό κοινό να μην επιτίθεται στους οδηγούς!  για τις καθυστερήσεις δρομολογίων να αναζητήσει ευθύνες από τους αρμόδιους συγκοινωνιακούς φορείς 


Η ασφάλεια του οδηγού διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών! !!