Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η αστική συγκοινωνία προ των πυλών του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη



Μια εξαιρετική εξέλιξη η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα της συγκοινωνίας για τον Δήμο Μαρκοπούλου και θα βοηθήσει τους κατοίκους του να ανασάνουν με ανακούφιση αφού πλέον δεν θα νιώθουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αποκαλύπτεται σήμερα.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr, ομάδα πολιτών τόσο από το Μαρκόπουλο όσο και από το Πόρτο Ράφτη ήλθε σε επαφή με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας και στον δήμο αυτό των Μεσογείων.

Μάλιστα ζητήθηκε να υπάρχει αστική συγκοινωνία η οποία να συνδέει το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη τόσο με την Αθήνα όσο και με τον σταθμό του προαστιακού και του μετρό στο Κορωπί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Σπίρτζης έτεινε ευήκοο ους στο αίτημα των πολιτών το οποίο μεταφέρθηκε σε αυτόν από στενότατο συνεργάτη του πρωθυπουργού και μάλιστα ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τον ΟΑΣΑ.

Παράλληλα όμως και ο Δήμος Μαρκόπουλου έχει προχωρήσει σε ανάλογη, σχετική, επαφή με το υπουργείο Μεταφορών και τη διοίκηση του ΟΑΣΑ και μάλιστα αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να λάβει συγκεκριμένη μορφή, πιο... απτή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πιο σημαντικό και στις δύο πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ότι καταρρίπτουν τον... μύθο που θέλει μια τέτοια γραμμή αστικής συγκοινωνίας ασύμφορη αφού πλέον οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη και του Μαρκοπούλου είναι τόσοι ώστε μόνον όφελος μπορεί να έχει ο ΟΑΣΑ από μια επέκταση προς τις περιοχές αυτές.

Σημειώνεται ότι Πορτοραφτιώτες και Μαρκοπουλιώτες ζητούν εδώ και πολλά χρόνια αστική συγκοινωνία, χωρίς όμως να έχουν πετύχει κάτι, αφού, ίσως, δεν είχαν μπει ποτέ στη διαδικασία να... ενοχλήσουν τους αρμόδιους έχοντας στο πλευρό τους ανθρώπους οι οποίοι “είναι στα πράγματα” αλλά και τη, σιωπηρή αρχικά, συμπαράσταση του δήμου, κάτι που συμβαίνει τώρα.