Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Το πρώτο βαγόνι του Μετρό έφτασε στη ΘεσσαλονίκηΤο πρώτο βαγόνι του μετρό έφτασε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως. 


Πρόκειται για ένα νέο, υπερσύγχρονης τεχνολογίας βαγόνι, χωρίς οδηγό το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό», Γιάννη Μυλόπουλο, θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά το 2019 και εμπορικά το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα μπορούν να το δουν και να το επισκεφτούν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Θα βρίσκεται στην επάνω είσοδο της Έκθεσης (είσοδος από Εγνατία).

Υπενθυμίζεται ότι βαγόνι του μετρό είχε φιλοξενηθεί και πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ωστόσο, επρόκειτο για βαγόνι του μετρό της Αθήνας, με θέση μηχανοδηγού, το οποίο έδινε απλώς μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει στην 82η ΔΕΘ.

Να σημειωθεί ότι εκτός από το βαγόνι του μετρό, η Αττικό μετρό θα είναι παρούσα και με περίπτερο στη φετινή ΔΕΘ. Πρόκειται για το περίπτερο των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης όπου το μετρό θα «παρίσταται», παρέα με τον ΟΑΣΘ. Ο χώρος θα βρίσκεται στο περίπτερο 15 και θα εγκαινιαστεί παρουσία των προέδρων των δύο οργανισμών και του αρμόδιου Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη.

Δείτε τη φωτογραφία που ανήρτησε ο κ. Μυλόπουλος, από την άφιξη του βαγονιού.