Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ρώμη: «Καμπάνα» στην εταιρία αστικών συγκοινωνιών επειδή… έτρωγε δρομολόγια



Την επιβολή προστίμου ύψους 3,6 εκατ. ευρώ επέβαλε Η ιταλική κρατική αρχή για τον αδιάβλητο ανταγωνισμό και κατά των τραστ στη δημοτική εταιρία αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης, Atac, επειδή πολλά από τα δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο αφορά την ασυνέπεια στην πραγματοποίηση αστικών σιδηροδρομικών συνδέσεων, για τις οποίες ευθύνεται πάντα η Atac. 

«Στο διαδίκτυο και στους διάφορους σταθμούς παρουσιαζόταν μια συνεχής προσφορά δρομολογίων, ενώ στην πραγματικότητα συστηματικά δεν πραγματοποιούνταν πολλές συνδέσεις και δεν ενημερώνονταν εγκαίρως οι πολίτες», αναφέρει στην απόφασή της η ιταλική Αρχή για την προστασία του ελεύθερου και αδιάβλητου ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Atac κατηγορείται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα οδήγησε τους κατοίκους της Ρώμης, σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων σε ό,τι αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Όπως υπογραμμίζεται, το πρόστιμο είναι σχετικά περιορισμένο, διότι λαμβάνει υπόψη την ιδιαίτερα προβληματική οικονομική κατάσταση της εταιρίας αστικών συγκοινωνιών της «αιώνιας πόλης». Για να μπορέσει να βγάλει τα οριστικά αυτά συμπεράσματά, η δημόσια Αρχή κατά των τραστ βασίστηκε και σε έρευνα της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, της Guardia di Finanza. 

Πηγή