Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ασυνείδητοι παρκάρουν στις στάσεις λεωφορείων αδιαφορώντας για το επιβατικό κοινό



Δεν έχει τελειωμό το παράνομο παρκάρισμα ακόμα και σε στάσεις λεωφορείων την ώρα που επιβάτες περιμένουν το λεωφορείο.


Δεν τους εμποδίζει τίποτα, αρκεί να κάνουν την δουλειά τους, παρκάρουν όπου βρουν, ανενόχλητοι και προκλητικά, χωρίς να τους ενδιαφέρει πως ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, μαμάδες με παιδικά καροτσάκια κτλ. θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Όπως βλέπετε στην εικόνα το επιβατικό κοινό περιμένει το λεωφορείο και ο οδηγός ΙΧ παρκάρει ανενόχλητος ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ και μηχανάκια έχουν είδη κάνει κατάληψη της στάσης.

Η φωτογραφία είναι στην στάση << ΣΤΡΟΦΗ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ >> επί της οδού Ιασωνίδου στο μετρό του Ελληνικού. Μία στάση με μεγάλη επιβατική κίνηση καθώς είναι ο τερματικός σταθμός του μετρό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες εργάζονται οι οδηγοί των λεωφορείων, όπου αναγκαστικά σε στάσεις όπως η συγκεκριμένη, κάνουν επιβίβαση/αποβίβαση,  πάντα με τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος επιβάτης.

Ο ΟΑΣΑ θα πρέπει ειδικά σε στάσεις με μεγάλη επιβατική κίνηση όπως σε αυτές που βρίσκονται σε σταθμούς μετρό, να φροντίσει να παρέχει ασφαλή επιβίβαση/αποβίβαση στο επιβατικό κοινό.

Αυτά βιώνουν καθημερινά οδηγοί και επιβάτες, ενώ οι αρμόδιοι φορείς στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν δείχνουν καθόλου ενδιαφέρον, στα χαρτιά έμεινε η συνεργασία του ΟΑΣΑ με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ...  με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στην Αθήνα, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πέρσι τον Ιούλιο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από ομάδα ανωτάτων αξιωματικών και του ΟΑΣΑ, που εκπροσωπήθηκε από το   Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού κ. Ι. Σκουμπούρη μαζί με διευθυντικά στελέχη του οργανισμού, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη καθημερινή εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου από τα ΜΜΜ (Μετρό, Λεωφορεία και Τρόλεϊ)

citybusdrivers