Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Γιατί καθυστερεί η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου -Τι απαντά ο Σπίρτζης



Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.


«Υπήρχαν πρόσθετες υποχρεώσεις για τη διασφάλιση του απορρήτου των μετακινήσεων των πολιτών. Αυτό αποτελεί ένα κρίσιμο θέμα, που πρέπει να διασφαλιστεί στην τελευταία του λεπτομέρεια, ώστε να μην μπορεί κανείς να ελέγξει τις μετακινήσεις κάθε πολίτη. Υπάρχουν επίσης επιμέρους προβλήματα προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων μηχανημάτων ηλεκτρονικών καρτών», απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο ξεκινά άμεσα. Στη συνέχεια θα δούμε ποιοι και γιατί δεν ήθελαν να εφαρμοσθεί...», συμπλήρωσε.

«Ούτε έχουμε αλλάξει, ούτε έχουμε παραδοθεί. Όπου μπορούμε ασκούμε πολιτικές σύμφωνες με την δική μας αντίληψη, με τις δικές μας προτάσεις. Ο ΟΑΣΘ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα», είπε ακόμη ο κ. Σπίρτζης, για την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση.


«Η απο-ιδιωτικοποίηση είναι ο ακριβός αντίθετος όρος από την απο-κρατικοποίηση. Σημαίνει την απαλλαγή από κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικούς τομείς της εθνικής οικονομίας κρατικοδίαιτων ολιγοπωλίων και μονοπωλίων. Σημαίνει ότι ξεκινάμε να ανακτάμε την χαμένη μας εθνική κυριαρχία και να εφαρμόζουμε πολιτικές που πιστεύουμε», εξήγησε ακόμη.