Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Σε ανανέωση της ιστοσελίδας του προχωρά ο ΟΑΣΑ ... ενόψει του ΑΣΣΚ



Σε ανανέωση της ιστοσελίδας του προχωρά ο ΟΑΣΑ, ενόψει της πλήρους λειτουργίας του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ).


Το ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται σε σταδιακή λειτουργία από το Φεβρουάριο, καθώς έχουν τοποθετηθεί αυτόματοι πωλητές και επικυρωτικά σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία.

Επί του παρόντος, ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια αξίας άνω των 4,5 ευρώ, όπως το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, 5 ενιαία εισιτήρια σε 1 τεμάχιο (5 Χ 1,4 ευρώ = 7 ευρώ) και εισιτήρια από/προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (π.χ. το εισιτήριο των 90 λεπτών αξίζει 10 ευρώ).

Η «επανάσταση» που φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες δεδομένη, αφού καταργείται το χάρτινο εισιτήριο, το οποίο αντικαθίσταται από την ATH.ENA Card και το ATH.ENA Ticket.

Η ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα ελευθέρας.

Η εν λόγω κάρτα, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και το κύριο προϊόν κομίστρου του ΟΑΣΑ, θα είναι προσωποποιημένη και μη προσωποποιημένη.


Η μη προσωποποιημένη κάρτα θα αποθηκεύει συγκεκριμένη αξία εισιτηρίων, καθώς, εάν χαθεί ή κλαπεί, δεν αντικαθίσταται και δεν αποζημιώνεται.

Αντίστοιχα, το «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET» ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους χρήστες, δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποθηκεύοντας συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.
Ενόψει της πλήρους λειτουργίας του ΑΣΣΚ και για την πληρέστερη ενημέρωση των επιβατών, ο ΟΑΣΑ προχωρά σε ανανέωση της ιστοσελίδας του.

Το ypodomes.com εξασφάλισε και παρουσιάζει ορισμένες διαφάνειες από τη νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, η οποία φιλοδοξεί να παρέχει χρηστικές πληροφορίες (π.χ. προϊόντα κομίστρου, σημεία πώλησης, οδηγίες επαναφόρτισης, αντικατάσταση κάρτας) για το ΑΣΣΚ.

ΠΗΓΗ