Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Καμία ρατσιστική συμπεριφορά από τον οδηγό στο περιστατικό με τις μητέρες με τα μωρά στα καροτσάκια



Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός εκτελούσε το δρομολόγιο στην λεωφορειακή γραμμή Γ18 ΠΕΡΑΜΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ και το περιστατικό έχει ως εξής :


<< Ο οδηγός εκτελούσε το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής Γ18 με μικρό λεωφορείο 12μ και όχι 18μ όπως συνήθως, στη στάση << ΑΓ. ΑΝΝΗΣ >> επί της οδού Π. Ράλλη, δύο μητέρες με τα παιδιά τους σε παιδικά καροτσάκια περίμεναν στην στάση για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, το λεωφορείο ήταν γεμάτο.

Καθώς επιβιβάστηκε η μία μητέρα, το δεύτερο καροτσάκι δεν χωρούσε, με δυσκολία στην επικοινωνία ( λόγω της γλώσσας ) ο οδηγός προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι για να επιβιβαστεί και το δεύτερο καροτσάκι θα πρέπει να κλείσει και να δοθεί και μία θέση στη μητέρα ώστε να πάρει το μωρό στην αγκαλιά, σε διαφορετική περίπτωση το λεωφορείο για την ασφάλεια των επιβατών δεν μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιο καθώς σε παραμικρό φρενάρισμα υπάρχει κίνδυνος άλλοι επιβάτες να πέσουν πάνω στο καρότσι με το μωρό.

Ξαφνικά κάποιος κύριος άρχισε να του βρίζει την οικογένειά του ( γ... το σπίτι σου, παλιοφα ...κρα ) κτλ. προσπαθούσε να επηρεάσει το επιβατικό κοινό και να τους στρέψει εναντίον του οδηγού και ότι το κάνει αυτό επειδή είναι ρατσιστής λόγω του ότι οι μητέρες με τα μωρά έτυχε να είναι πρόσφυγες.

Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο και κάλεσε την αστυνομία, περιμένοντας, πίσω ήρθε το Β18 και το 21 ( τρόλεϊ ) οι περισσότεροι επιβάτες επιβιβάστηκαν στα πίσω λεωφορεία όπως και ο συγκεκριμένος κύριος που έβριζε τον οδηγό, ενώ πριν κατέβει απειλώντας τον, με αναφορά τραβούσε και φωτογραφίες τον ίδιο και το λεωφορείο όταν είχε σχεδόν αδειάσει. Η αστυνομία καθυστέρησε και οι επιβάτες που είχαν παραμείνει προέτρεψαν τον οδηγό να συνεχίσει το δρομολόγιο όπως κι έκανε, μετά από δύο στάσεις τον πρόλαβε το περιπολικό όπου έδωσε τα στοιχεία του και καταγράφτηκε το περιστατικό. 
Ο οδηγός συνέχισε το δρομολόγιο μέχρι ΟΜΟΝΟΙΑ μεταφέροντας και τις δύο μητέρες με τα παιδικά καροτσάκια καθώς το λεωφορείο είχε σχεδόν αδειάσει. >> 

Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα όπου δημοσιογράφος καταγγέλλει τον οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά, μας αφήνει έκπληκτους το πόσο εύκολα ο καθένας σου βάζει μία ταμπέλα, ενώ έχουμε δει τελευταία διάφοροι να θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές από οδηγούς λεωφορείων, σίγουρα την εποχή που διανύουμε οι ΄΄ ρατσιστικές συμπεριφορές ΄΄ πουλάνε αρκετά καλά ...

Η έλλειψη οχημάτων ειδικά στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη σε αρθρωτά λεωφορεία, φέρνει αντιμέτωπους τους οδηγούς με το επιβατικό κοινό καθώς δρομολογούνται μικρά λεωφορεία σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση όπου ανέκαθεν δρομολογούνταν λεωφορεία 18μ.