Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κινητικότητα: Πότε ξεκινά ο πρώτος κύκλος -Πότε ολοκληρώνονται οι πρώτες μετατάξεις (πίνακας)Αλλάζουν ριζικά τα χρονικά δεδομένα στην εφαρμογή του νέου ενιαίου συστήματος μετατάξεων, μετά την πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έλαβε την έγκριση των δανειστών, να μετατεθεί η εκκίνηση της κινητικότητας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Με την αφετηρία της κινητικότητας να προγραμματίζεται τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, σημαίνει ότι η ολοκλήρωση των μετατάξεων του πρώτου κύκλου θα επιτευχθεί στις αρχές του 2018.

Η έναρξη του συστήματος τον Σεπτέμβριο συνεπάγεται μια πρώτη περίοδο κατά τον μήνα εκείνο κατά την οποία θα πρέπει να γίνει η συλλογή των αιτημάτων των φορέων που θέλουν να απορροφήσουν προσωπικό. Όπως έχει προγραμματιστεί, οι υπηρεσίες θα αποστέλλουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση, από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, θα περάσει περίπου 1 μήνας για την αξιολόγηση των αιτημάτων των υπηρεσιών, πριν τα αιτήματα αναρτηθούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για την κινητικότητα, ώστε να είναι διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο για μετακίνηση υπάλληλο.

Αυτό σημαίνει ότι οι προς κάλυψη θέσεις θα αναρτηθούν κοντά στις 15 Οκτωβρίου, για τις επόμενες 15 μέρες – δηλαδή θα είναι αναρτημένες για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων έως τις 30 Οκτωβρίου.

Οι υπάλληλοι υπολογίζεται να έχουν περιθώριο υποβολής αιτημάτων μετακίνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα, όπως και για κάθε κύκλο κινητικότητας, προβλέπεται περιθώριο περίπου 1,5 μήνα για την αξιολόγηση των αιτημάτων των υπαλλήλων, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα αιτήματα θα εξεταστούν μεταξύ 15 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου.

Ο νόμος δίνει ένα ακόμη περιθώριο 1,5 μήνα για την υλοποίηση των μετατάξεων. Άρα τα χρονοδιαγράμματα για τις πρώτες μετατάξεις του νέου συστήματος τοποθετούνται από την έναρξη του 2018 (1η Ιανουαρίου) και επεκτείνονται, σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς, έως τις 15 Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους.

Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση να μην μεσολαβήσουν νέες εμπλοκές.

Υπενθυμίζονται οι ημερομηνίες – σταθμοί του νέου ενιαίου συστήματος κινητικότητας, όπως τις έχει παρουσιάσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr βάσει του σχετικού νόμου :

Πότε καταθέτουν οι υπηρεσίες αιτήματα για την κάλυψη θέσεων:

15 -31 Δεκεμβρίου
15-30 Απριλίου
15- 31 Αυγούστου
Πότε δημοσιεύονται οι προς κάλυψη θέσεις:

1η Φεβρουαρίου
1η Ιουνίου
1η Οκτωβρίου
Πότε υποβάλλουν οι υπάλληλοι τις αιτήσεις για τις μετατάξεις τους:

1 – 15 Φεβρουαρίου
1 – 15 Ιουνίου
1 – 15 Οκτωβρίου
Πότε αξιολογούνται τα αιτήματα των υπαλλήλων:

15 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου
15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου
15 Οκτωβρίου – 30 Σεπτεμβρίου
Πότε υλοποιούνται οι μετατάξεις

1 Απριλίου – 15 Μαΐου
1 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου
1 Δεκεμβρίου – 15 Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ