Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δείτε την απάντηση της ΟΣΥ σε συνάδελφο όσον αφορά την ακτινοβολία της τηλεματικής στα οχήματα



Μοιραζόμαστε μαζί σας την απάντηση που έδωσε η ΟΣΥ σε αίτημα συναδέλφου όσον αφορά την Η/Μ ακτινοβολία της τηλεματικής.


Σε σχετικό ερώτημα προς την ΟΣΥ από τον Νοέμβριο του 2016 αλλά και νέο αίτημα στις 23/5/2017 από τον συνάδελφο Νίκο Τάσιο, << αν το σημείο που επιλέχθηκε η τοποθέτησή της τηλεματικής είναι το κατάλληλο και αν πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για την υγεία του οδηγού όσον αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπει >>, ο συνάδελφος έλαβε την εξής απάντηση :

Αρ. πρωτ. 28864-07/06/2017
<< Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού σας ενημερώνουμε ότι ο τηλεματικός εξοπλισμός που έχει τοποθετηθεί στα οχήματα της Ο.ΣΥ από την Ανάδοχο εταιρία είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και λειτουργεί εντός των καθορισμένων από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία ορίων για την περιοχή συχνοτήτων των 2,4 GHz και 900MHz.
Πιο συγκεκριμένα στα οχήματα έχουν τοποθετηθεί τα παρακάτω εξαρτήματα : 
1) Wifi και Bluetooth module RTL8723BE της εταιρίας Realtek. Δουλεύει στη συχνότητα των 2,4GHz. 
2) GSM module για επικοινωνία φωνής SIM900 το οποίο είναι της εταιρίας SIMCOM. Δουλεύει στη συχνότητα των 900MHz και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί κάρτα της εταιρίας Vodafone. 
3) 3G module για επικοινωνία δεδομένων U7309 της εταιρίας Longsung. Δουλεύει στη συχνότητα των 900MHz περίπου και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί κάρτα της εταιρίας Vodafone. 
4) GPS module NEO-6 της εταιρίας Ublox το οποίο μόνο λαμβάνει στη συχνότητα του συστήματος GPS και δεν εκπέμπει ποτέ. >>
Η ΟΣΥ απάντησε εν μέρη στο ερώτημα, καθώς μας ενημέρωσε μόνο για το ότι η τηλεματική πληρεί τις προδιαγραφές ( αυτό ήταν σίγουρο ) σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία ορίων για την περιοχή συχνοτήτων των 2,4 GHz και 900MHz και τα εξαρτήματα της, όμως δεν μας απαντάει εάν το σημείο που επιλέχθηκε η τοποθέτησή της ( πάνω από το κεφάλι του οδηγού )  είναι το κατάλληλο στο οποίο όπως είχαμε αναδείξει σε δημοσίευμά μας, έχει τοποθετηθεί στον αποθηκευτικό χώρο για το φαρμακείο, τρίγωνο κτλ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή,Wifi, Bluetooth, 2 κάρτες τηλεφώνου και το GPS ) θα πρέπει να ελεγχθεί σε τι απόσταση από τον οδηγό είναι ασφαλές αυτά τα μηχανήματα και εάν η κεραία θα πρέπει να παραμείνει εσωτερικά, στο μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι μας, ή θα πρέπει να είναι εξωτερικά και σε τι απόσταση.

citybusdrivers