Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Συλλυπητήρια για το δυστύχημα, αλλά και ερωτήματα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε ο αρμόδιος τομεάρχης, Κ. ΚαραμανλήςΤα θερμά συλλυπητήρια της ΝΔ στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στη Θεσσαλονίκή εξέφρασε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Κώστας Καραμανλής. Ο ίδιος έθεσε και σειρά ερωτημάτων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Όλη η δήλωση του βουλευτή Σερρών:

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινοβραδινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ευχόμαστε περαστικά και να πάνε όλα καλά σε όλους τους τραυματίες.

» Το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων:

Ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολόγιου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Βασιζόμενη σε ποιες πληροφορίες έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;

Για ποιους λόγους αφέθηκαν κάποιοι επιβάτες να εγκαταλείψουν το χώρο με δικά τους μέσα σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς να διαπιστωθεί από τις κρατικές Υπηρεσίες εάν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δίνοντας έστω μια τυπική κατάθεση;
» Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ερωτήματα για το πώς λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

Είναι αλήθεια ότι στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα σημεία μειώνεται η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών; Μήπως υπάρχει ελλιπή συντήρηση του δικτύου;


Θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την υπόθεση. Αναμένουμε την άμεση διενέργεια της έρευνας για να φωτισθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.»