Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Τηλεφωνήματα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε λεωφορεία της Ο.ΣΥ



Μηνύματα μέσω τηλεματικής δέχονται τον τελευταίο καιρό σε αρκετές λεωφορειακές γραμμές οι οδηγοί της Ο.ΣΥ για ακινητοποίηση του λεωφορείου καθώς υπάρχει ειδοποίηση από την αστυνομία για εκρηκτικό μηχανισμό.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να εκκενώνονται σταθμοί του Μετρό λόγω τηλεφωνήματος για εκρηκτικό μηχανισμό τα οποία περιστατικά αποδείχτηκαν ως φάρσα κατόπιν ελέγχου της ειδικής μονάδας εξουδετέρωσης μηχανισμών. 

Τελευταία, τηλεφωνήματα για εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουμε και σε λεωφορεία της Ο.ΣΥ τα οποία αποδείχτηκαν επίσης ως φάρσα καθώς δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό.

Όπως βλέπετε και στην εικόνα πρόκειται για ένα επίσημο μήνυμα από το κέντρο τηλεματικής το οποίο για τον οδηγό σημαίνει και γραπτή εντολή προϊσταμένου, την οποία θα πρέπει να εκτελέσει, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

<< ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ >>

Το ερώτημα είναι, υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση στο προσωπικό της Ο.ΣΥ για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά ? 

Τι έγινε στην προκειμένη περίπτωση ? Το πήραμε στα σοβαρά το περιστατικό ή κάναμε πλάκα ?
Οι σταθμάρχες τι εντολές δώσανε στους οδηγούς όταν αυτοί επικοινώνησαν μαζί τους ?
Τους είπαν δηλαδή, κατεβάστε τους επιβάτες και κάντε έναν έλεγχο μήπως τον βρείτε σε κανέναν σάκο και συνεχίστε το δρομολόγιο ?
Οι οδηγοί τι έκαναν ? Ακινητοποίησαν τα λεωφορεία, κάλεσαν την αστυνομία, ήρθαν οι ειδικοί ή βάλανε τους επιβάτες να ψάχνουν μήπως βρούνε κανένα περίεργο αντικείμενο ?
Πόσα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν ?
Επρόκειτο για πραγματικό συμβάν ή η διοίκηση ήθελε να δοκιμάσει σε τι κατάσταση βρίσκεται το προσωπικό της ?

Πάντως σύμφωνα με αυτά που πληροφορηθήκαμε, μάλλον η διοίκηση της Ο.ΣΥ θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ειδικά σεμινάρια για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει το προσωπικό από την θέση που βρίσκεται ο καθένας.

Φυσικά οι σοβαρές διοικήσεις θα είχαν βγάλει είδη τουλάχιστον κάποιο έγγραφο για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί καθώς τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά.

Ο οδηγός λεωφορείου είναι μόνος του και θα πρέπει να διαχειριστεί και τους επιβάτες δεν είναι το ίδιο όπως σε έναν σταθμό του Μετρό που υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι και μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

citybusdrivers