Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

92 λεωφορεία νέας τεχνολογίας από την Περιφέρεια Αττικής στον ΟΑΣΑ
Με 92 λεωφορεία νέας τεχνολογίας, προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, ενισχύεται ο στόλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, μετά τη χρηματοδότηση για την προμήθειά τους που υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.


Ειδικότερα, τα οχήματα θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και του κόστους λειτουργίας των οχημάτων, καθώς και τη γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, από τη στιγμή που, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης στους πολίτες.

Η προμήθεια αφορά σε 20 οχήματα μεσαίου μεγέθους, 60 οχήματα μεγάλου μεγέθους (αρθρωτά) και 12 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που θα διαθέτουν αυτονομία κίνησης.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η αντικατάσταση παλαιότερων οχημάτων συγκεκριμένων τύπων που χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΑ κρίνεται αναγκαία, καθώς τείνουν να συμπληρώσουν τον επιτρεπτό χρόνο χρήσης τους. Παράλληλα, η επιλογή της τεχνολογίας των ηλεκτρικών λεωφορείων διασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα λεωφορεία και αναδεικνύει τη σύγχρονη όψη του συγκοινωνιακού συστήματος προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών.