Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τι γίνεται με τα έσοδα των εταιριών Ο.ΣΥ -ΣΤΑ.ΣΥ ? Πως διαχωρίζουν τα έσοδα όταν υπάρχει το ενιαίο εισιτήριο ???



Εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε ισχύ το ενιαίο εισιτήριο στα ΜΜΜ όπου για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2008 ξεκίνησε να συνδέει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Ενώ το εισιτήριο είναι κοινό για όλα τα ΜΜΜ κάθε χρόνο βλέπουμε ξεχωριστούς προϋπολογισμούς για Ο.ΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ στα έσοδα από εισιτήρια και κάρτες …

Τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για  99,4 εκατ. από έσοδα εισιτηρίων και καρτών για την Ο.ΣΥ και 115,6 εκατ. από έσοδα εισιτηρίων και καρτών για την ΣΤΑ.ΣΥ, διαφορά 16,2 εκατ.

Και εδώ μπαίνουν κάποια ερωτήματα :
  • Πως είναι δυνατόν να διαχωριστούν τα έσοδα των δύο εταιριών όταν υπάρχει κοινό εισιτήριο το οποίο είναι με χρονικό όριο 90 λεπτών και μπορεί κανείς να συνδυάσει διαφορετικά μέσα εντός χρονικού ορίου?
  • Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να γνωρίζει κάποιος, σε ποιο μέσο θα χρησιμοποιήσει ο επιβάτης το εισιτήριό του ή την κάρτα απεριορίστων διαδρομών την οποία έχει εκδώσει σε εκδοτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ ή της Ο.ΣΥ αντίστοιχα ?
  • Αν πάμε με βάση τις μετρήσεις των ακυρωτικών μηχανημάτων της κάθε εταιρίας, πώς γνωρίζουν ότι ο επιβάτης που αποβιβάστηκε από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό ή το Τραμ δεν συνέχισε την διαδρομή του με κάποιο Λεωφορείο, όταν δεν χρειάζεται δεύτερη επικύρωση στο επόμενο μέσο καθώς είναι για 90 λεπτά ?
  • Δεν θα έπρεπε να είναι 50 - 50 τα έσοδα από κάρτες και εισιτήρια για τις δύο εταιρίες καθώς υπάρχει ενιαίο και συνδυαστικό για όλα τα ΜΜΜ εισιτήριο ?
  • Που αποσκοπεί ο διαχωρισμός των εσόδων των δύο εταιριών από  την στιγμή που καταλήγουν στο κοινό ταμείο του ΟΑΣΑ ( ν. 3920/11 ) ?
citybusdrivers