Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κατέστρεψαν ακυρωτικό μηχάνημα λεωφορείου και στην Αγία Παρασκευή [photos]


Νέο «κρούσμα» καταστροφής ακυρωτικού μηχανήματος από αγνώστους σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Νομισματοκοπείο - Δουκίσσης Πλακεντίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τρεις νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους σταμάτησαν το λεωφορείο στις 23:15 στην οδό Αρτέμιδος στην Αγία Παρασκευή.

Μόλις κατέβασαν από το λεωφορείο 407 τον έναν και μοναδικό επιβάτη, αχρήστευσαν το ακυρωτικό μηχάνημα ένα νέου τύπου ακυρωτικό μηχάνημα που είχε τοποθετηθεί στο όχημα.

Στη συνέχεια, οι τρεις νεαροί τράπηκαν σε φυγή. 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άντρες της ΕΛ.ΑΣ, που διενεργούν προανάκριση για το περιστατικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε ακυρωτικό μηχάνημα νέου τύπου κοστίζει 1.100 ευρώ και είναι περισσότερο ευάλωτο από τα παλαιά, ενώ στην περίπτωση των θυρών εισόδου-εξόδου σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς το κόστος μπορεί να φτάσει τα 2.000 ευρώ, και σε περίπτωση ολικής καταστροφής το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί στα 7.000 ευρώ.

«Μπαράζ» επιθέσεων

Οι επιθέσεις αυτές έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και συχνότερες το τελευταίο διάστημα, με την προηγούμενη να πραγματοποιείται μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 8 Μαρτίου, σε λεωφορείο της γραμμής 117 που εκτελεί τη διαδρομή Γλυφάδα-Βάρη.

Χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική, αυτή των «δήθεν επιβατών», οι άγνωστοι ανέβηκαν στο λεωφορείο και έσπασαν τις οθόνες δύο ακυρωτικών μηχανημάτων.

Αστυνομικές πηγές έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν αποκλείεται να κυκλοφορούν και αρκετοί μιμητές των αντιεξουσιαστών, κυρίως νεότερης ηλικίας.

Στις 23 Φεβρουαρίου, η ομάδα «Πυρήνες Λυσσασμένων Λαθρεπιβατών», ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά τέτοιων επιθέσεων με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


«Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το βράδυ επιτεθήκαμε συντονισμένα και καταστρέψαμε ακυρωτικά μηχανήματα και κάμερες σε λεωφορεία των γραμμών 054,747,021 και Β5, σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας» ανέφερε η ομάδα.