Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η ΟΣΥ συνεχίζει τις άδικες αναφορές σε βάρος εργαζομένων ...


Τι κι αν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει ενημερώσει την διοίκηση της ΟΣΥ για άδικες αναφορές σε βάρος εργαζομένων ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάνοντας ορθή χρήση της τηλεματικής. 

Η Διοίκηση συνεχίζει ακάθεκτη να στέλνει κλήσεις σε απολογία σε εργαζόμενους χωρίς να τηρεί η ίδια τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού όσον αφορά την προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από συναδέλφους έχουν σταλεί κλήσεις σε απολογία για την ηχητική αναγγελία στάσεων όταν η ίδια η εταιρία γνωρίζει ότι εδώ και αρκετό καιρό ο ήχος έχει ρυθμιστεί από το κέντρο της τηλεματικής χωρίς οι οδηγοί να μπορούν να επέμβουν, όπως επίσης μη λαμβάνοντας υπόψιν και τα δεκάδες δελτία που γίνονται καθημερινά σε κάθε αμαξοστάσιο για βλάβες της τηλεματικής ιδίως για την ηχητική αναγγελία στάσεων που πολλές φορές κολλάει αλλά και για πλήρης κολλημένα GPS ή ακόμα και λάθος ώρα με κίνδυνο να μην εκτελεστούν στην ώρα τους τα δρομολόγια.

Άλλοι συνάδελφοι πάλι, έχουν δεχτεί κλήσεις για μη εκτελεσθέντα δρομολόγια όπου μας καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι πήγαν στην τηλεματική και κάνανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι κύριοι που κάνουν την προκαταρκτική εξέταση, δηλαδή να πάρουν το έγγραφο από την τηλεματική όπου έχει καταγραφεί ότι το δρομολόγιο είχε εκτελεστεί κανονικά !

Εδώ να σημειώσουμε ότι και οι υπάλληλοι που γράφουν τις κλήσεις σε απολογία θα πρέπει να προσέχουν τι γράφουν ( ιδίως επειδή στην πλειοψηφία τους είναι πρώην οδηγοί ), ώστε τα αναγραφόμενα να ταιριάζουν με την καταγγελία επιβάτη διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι τα αναγραφόμενα τους έχουν προδικάσει τον συνάδελφό τους ! Επίσης καλά θα είναι οι υποδιευθυντές κίνησης που τις υπογράφουν να κάνουν τον σχετικό έλεγχο.

Παράδειγμα : 1) Ο επιβάτης γράφει ότι << δεν υπήρχε ηχητική αναγγελία στάσεων >> και ο υπάλληλος στην κλήση σε  απολογία γράφει ότι << είχατε απενεργοποιήσει την ηχητική αναγγελία στάσεων >> δηλαδή έχει αποκλείσει και την βλάβη, ενώ θα μπορούσε να γράψει για ποιο λόγο δεν λειτουργούσε η ηχητική αναγγελία στάσεων (απλά Ελληνικά συνάδελφοι )

Παράδειγμα : 2) Ο επιβάτης γράφει, << ο οδηγός μιλούσε στο τηλέφωνο >> και ο υπάλληλος στην κλήση γράφει, << μιλούσατε στο τηλέφωνο και μάλιστα χωρίς bluetooth >>

Πολλές είναι επίσης και οι ψευδείς καταγγελίες επιβατών όπου χωρίς να υπάρχουν πειστικά στοιχεία από τον καταγγέλλοντα, απλά επειδή το λέει αυτός η ΟΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να απολογηθούν και να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Βέβαια η φόρμα παραπόνων του ΟΑΣΑ είναι μία πανεύκολη διαδικασία για να βγάλει ο καθένας τα απωθημένα του καθώς δεν υπάρχει κανένα κόστος γι αυτούς και χωρίς να γίνεται ταυτοπροσωπία !

Φυσικά και δεν σκεφτήκανε εκεί στον ΟΑΣΑ να βάλλουν και μία φόρμα επιβράβευσης ώστε να δίνεται και η δυνατότητα με την ίδια ευκολία σε κάποιον επιβάτη να επιβραβεύσει τους οδηγούς ! 

Πάντως το κακό έχει παραγίνει και αρκετοί οδηγοί σε συζητήσεις μεταξύ τους λένε ότι :

<< Ευχόμαστε κάποια στιγμή να μην αποδειχθεί ότι όλα αυτά γίνονται εσκεμμένα λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων, γιατί τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να χάνουμε χρόνο από τα πρωινά μας για να πηγαίνουμε να απολογούμαστε για κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί >>.

citybusdrivers