Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Μάχη στη Βουλή για τα προβλήματα στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας


Μάχη δόθηκε στη Βουλή για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, απάντησε σε δύο σχετικές ερωτήσεις, από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

Απαντώντας στον κο Χατζηδάκη μίλησε για "κουβαρνταλίκια" μιλώντας για διαγωνισμούς που δεν τελείωναν ποτέ και για ασφαλισμένα λεωφορεία που ήταν αραγμένα. Στο ίδιο "καλάθι" έβαλε και τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας. Στη συνέχεια ανέφερε το θέμα με τα πλαστά εισιτήρια από εταιρεία που είχε αναλάβει και την τύπωση των κανονικών εισιτηρίων. Μίλησε για αύξηση κατά 9,5εκατ.ευρώ στα έσοδα του Ομίλου και για μείωση εξόδων κατά 44εκατ.ευρώ.
Απαντώντας στον κο Καμμένο είπε πως από τα 2.387 λεωφορεία της ΟΣΕ ενεργά ήταν μόνο τα 1.720 εκ των οποίων πολλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιατί έλλειπαν ανταλλακτικά, η συντήρηση τους ήταν ελλειπής ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη Κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που δημοπρατούσε την συντήρηση, επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών ότι απαιτούνταν 6-7 χρόνια. Όπως ανέφερε ότι υπήρξε μείωση κόστους συντήρησης 3εκατ.ευρώ το 2016 μιας και ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί διαγωνισμοί.
Η είδηση που βγήκε από την απάντηση ήταν πως συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας έχουν βρεθεί 30 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για προμήθεια λεωφορείων ενώ υπάρχει συνεργασία με την ΕΤΕπ για χορήγηση δανείου προς τις Αστικές Συγκοινωνίες.
Για τα φαινόμενα βανδαλισμού είπε πως πρόκειται για ομάδες εξυπηρέτησης συμφερόντων καθώς εκδηλώθηκαν με το "ξήλωμα" των εταιρειών φύλαξης και συνεχίστηκε μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα πλαστών εισιτηρίων.
Τέλος έκανε λόγο για ανάγκη επανασχεδιασμού του ρόλου της ΟΣΥ στο μεταφορικό έργο καθώς τα επόμενα χρόνια θα μπουν στη ζωή μας η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά και η Γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι του Γουδή.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ