Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

«Τρεις διμοιρίες έβλεπαν τους κουκουλοφόρους να σπάνε τα ακυρωτικά και να φεύγουν με λεωφορεία»

Κι ενώ οι βάνδαλοι «αλληλέγγυοι του χωρου», ταραξίες, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, με επίφαση τις «ελεύθερες μετακινήσεις» οι Αστυνομικοί, βρίσκονται θεατές σε ένα «θέατρο  παραλόγου» να διαπιστώσουν το αξιόποινο του αδικήματος χωρίς να αντιδρούν.

Σάββατο (18/02) μεσημέρι, και οι «αλληλέγγυοι» του «χώρου» – περίπου 40 άτομα- πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αττικής, για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με επίφαση «τις ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ».

Συμφωνα με πληροφοριες απο Αστυνομικες πηγές, στο nantiareport.gr, μια διμοιρια ΥΑΤ και δύο διμοιρίες ΥΑΤ εχουν αναπτυχθεί σε διατεταγμένη υπηρεσία, στην πλατεία Αττικής στο Σταθμό Αττικής και στην Αγίου Μελετίου. Ενώ Αστυνομική δύναμη βρίσκεται κι στις αποβάθρες του σταθμού Αττικής.

Ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας βρισκεται σε εξέλιξη, και τα -περιπου- 60άτομα «του χώρου» κινούνται συντεταγμένα σε «μπλοκ» φωνάζοντας συνθήματα και απορρίπτοντας «τρικακια» κατά της λειτουργίας των νέων ηλεκτρονικών ακυρωτικών μηχανημάτων  σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ, επιδεικτικά διέρχοενται μπροστά από τη διμοιρία της πλατείας Αττικής και κατεβαίνουν στο Σταθμό.

Οι δυνάμεις λαμβάνουν εντολή να μετακινηθούν, μπροστά και πίσω στην είσοδο- έξοδο του Σταθμού Αττικής, με τη διμοιρία της Αγίου Μελετίου να μετατοπιζεται κάποια μέτρα.

Οι «αλληλέγγυοι» κατέβηκαν συντεταγμένα σε μπλοκ, απέκλεισαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων, κάλυψαν με μαύρες σακούλες και προκαλεσαν βανδαλισμους στα ακυρωτικά μηχανήματα στο Σταθμό «Αττική». Κατα τη διαρκεια της «καταδρομικής συντεταγμένης δρασης βανδαλισμολυ», οι Αστυνομικές δυνάμεις- σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr- ενημερώνουν για τις κινήσεις των ατόμων, χωρίς να λαμβάνουν εντολή επέμβαση για προσαγωγές ή συλλήψεις σε αυτόφωρο αδίκημα …παρατηρητής των βανδαλισμών και των καταστροφών σε δημόσια περιουσία.

Με την ολοκλήρωση της «δράσης» τους οι «αλληλέγγυοι» ταραξίες ανέβηκαν-παντα συντεταγμένα σε «μπλοκ»- με τις Αστυνομικές δυνάμεις να συνεχίζουν την εμημερωση του Κεντρου, να παραμένουν χωρίς εντολές για να ενεργήσουν προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών.

Πρόσκαιρα, επικράτησε ένταση και διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Λιοσίων, όταν οι «αλληλέγγυοι» κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Αττικής επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και αποχώρησαν ενώ -περίπου- 40άτομα κινήθηκαν προς το Σταθμό της Ομόνοιας όπου επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Οι Αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην πλατεία να παρατηρούν την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής… και έναν νεαρό  (εμφανώς από τα βιομετρικά του χαρακτηριστικά παρουσίαζε εικόνα τοξικομανούς) να τρέχει κι έναν Αστυνομικό της Άμεσης Δράσης να τον ακολουθεί πεζός.. Σχεδόν ελάχιστα δευτερόλεπτα στη Λιοσίων κινείται κι ένα περιπολικό όχημα της Υπηρεσίας, με τον οδηγό να ακολουθεί το συνοδό του που καταδίωκε το άτομο και τον εγκλωβίζουν ενώ ένα ακόμα πλήρωμα της ΔΙΑΣ φτάνει σχεδόν ταυτόχρονα. Οι Αστυνομικοί προχωρούν στη σύλληψη του νεαρού.

Ηλικιωμένη γυναίκα διερχόμενη από το σημείο, τη στιγμή που οι Αστυνομικοί χειροπεδίζουν το άτομο, μπροστά στη διμοιρία, απευθυνεται προς τους ενστόλους «βασανισμένα παιδιά και πάτε και τα πιάνετε», ακούγεται να εκσοτμίζει. Για να λάβει απάντηση από καταστηματαρχη της περιοχής που έχει παρακολουθήσει όλη τη «σκηνη» (από την κίνηση των «αλληλεγγυων», τις Αστυνομικες διμοιρίες, τη διαφυγή των ταραξιων, την καταδίωξη του νεαρού και τη σύλληψηη του) «δεν τον συλλαμβάνον για ναρκωτικά, δεν είχε POS για συναλλαγές»(!) σχολίασε και πριν κάνεις προλάβει να κατανοήσει ότι έχει ακούσει, μπαίνει στο μαγαζί του, να εξυπηρετήσει πελάτες που μόλις έχουν μπει στο κατάστημα… άλλωστε αυτές οι εικόνες για τους μόνιμους της πλατείας Αττικής είναι μια καθημερινότητα τους τελευταίους μήνες…

Τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 100 καταστροφές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ , Αποστόλη Ραφτόπουλο, σταλλά ακυρωτικά λεωφορείων και σταθμών επιβίβασης.

Ν.Τόσκας: Χαρακτηρίζει «μεμονωμένα περιστατικά που οι σκοπιμότητες των ΜΜΕ τα κάνουν είδηση» τις καταστροφές αυτές, εκτιμώντας πως «δεν υπάρχει ανομία».

«Ζούμε σε ένα αναρχοκρατούμενο κράτος που δεν υπάρχει καμία ασφάλεια ούτε για τον πολίτη, ούτε τον επιβάτη, ούτε τον οδηγό. Κυρίως οι οδηγοί που είναι έρμαια στις ορέξεις του καθενός», υπογραμμίζει ο Αποστόλης Ραφτόπουλος, προειδοποιώντας πως αν δεν αντιδράσει άμεσα η πολιτεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα απαξιωθούν καθώς οι πολίτες φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν.


Ενδεικτικά παρατίθενται το κόστος ενός και μόνο ακυρωτικού μηχανήματος σε τρόλεϊ ή λεωφορείο, ανέρχεται στα #€1.100, ενώ για τις περιπτώσεις των ακυρωτικών στις μπάρες των σταθμών, το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο, περίπου #€1500- 4000.