Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η νοοτροπία η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια είναι υπέρ άνω των νόμων ...




Σύμφωνα με δημοσίευμα και video από το etheldrivers.blogspot.com είδαμε για πρώτη φορά δημόσια, μία επίθεση σε οδηγό λεωφορείου της Ο.ΣΥ από ποδηλάτη ο οποίος έβριζε τα θεία, τον οδηγό και δεν δίστασε ακόμα και να κάνει φθορές στο λεωφορείο.

Το φαινόμενο αυτό οι οδηγοί των ΜΜΜ το βιώνουν καθημερινά είτε από ποδηλάτες είτε από άλλους οδηγούς ΙΧ. οι οποίοι όλοι τους νομίζουν ότι η νοοτροπία η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια είναι υπέρ άνω των νόμων ... θεωρούν όλοι τους ότι έχουν προτεραιότητα ακόμη και εντός λεωφορειολωρίδων !

Η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη ... ο καθένας κάνει ότι θέλει, οι οδηγοί δεν ξέρουν τι θα τους τύχει στην βάρδια τους  ενώ η αστυνόμευση γίνεται μόνο εάν γίνει καταγγελία.

Το περιστατικό με τον ποδηλάτη είναι η καθημερινότητά μας πλέον από το 2011 και μετά όταν επί υπουργίας κ. Δ. Ρέππα νομοθετήθηκε δοκιμαστικά για 4 μήνες από 20 Ιουνίου έως 18 Σεπρεμβρίου του 2011 η κίνηση των ποδηλάτων εντός λεωφορειολωρίδων.   (δείτε εδώ)

Έκτοτε η απόφαση έπαψε να ισχύει καθώς δεν ανανεώθηκε !!! 

Δηλαδή δεν επιτρέπονται καν ποδήλατα εντός των λεωφορειολωρίδων και οι ποδηλάτες αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά καθώς έχουν έρθει σε επικοινωνία αρκετές φορές με τον ΟΑΣΑ ( δείτε εδώ έτος 2013 )  αλλά και πρόσφατα (εδώ)  όπου ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια απόφαση !!!

Το περιστατικό δεν θεωρείται μεμονωμένο καθώς αρκετές είναι οι μαρτυρίες οδηγών για διάφορα συμβάντα με ποδηλάτες 

Μερικά από αυτά όπως : κυκλοφορούν σε κεντρικές λεωφόρους δίπλα δίπλα συζητώντας χωρίς να σκέφτονται ότι πίσω τους υπάρχει ένα λεωφορείο όπου κάποιοι συμπολίτες τους πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, άλλοι πάλι περνούν τα κόκκινα λες και δεν συμβαίνει τίποτα, είχαμε όλα τα άλλα προστέθηκαν και τα ποδήλατα μπροστά στο λεωφορείο, είναι προκλητικοί βρίζουν και πολλές φορές διακινδυνεύουν μπαίνοντας προκλητικά μπροστά στο λεωφορείο ή κάνουνε σφήνες και πολλά άλλα   

Εμείς λέμε  ... βάλτε τους όλους μπροστά στο λεωφορείο και μετά να αναρωτιέστε γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν συγκοινωνίες και να τα ρίχνετε στους οδηγούς !!!

citybusdrivers

Παρακάτω το δημοσίευμα από το etheldrivers.blogspot.com 
  

Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου από ποδηλάτη 

ο οποίος στην συνέχεια επίδειξε τα γεvvητικά του 

όργανα στους επιβάτες

Αναίτια επίθεση δέχτηκε οδηγός λεωφορείου
της λ/φ γραμμής 409 από ποδηλάτη στην
λεωφόρο Μεσογείων....


Σε στάση που πραγματοποίησε το λεωφορείο
ο τραμπούκος ποδηλάτης μπήκε μέσα στο όχημα
 και γρονθοκόπησε τον οδηγό χωρίς ο ίδιος
αλλά και οι επιβάτες να μην γνωρίζουν τι έχει συμβεί προηγουμένως.

Στην συνέχεια ο ποδηλάτης κατέβηκε από το λεωφορείο όπου εμφανίστηκε
ξανά στην στάση της Εθνικής Άμυνας και έκανε επίδειξη των γεvvητικών ... 

Δείτε το video στο etheldrivers.blogspot.com