Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΟΣΥ: Παραλαμβάνει λεωφορεία-φαντάσματα, δώδεκα χρόνια μετά !!!

Προς ένταξη στον στόλο των Οδικών Συγκοινωνιών


Λεωφορεία-φαντάσματα, που είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιές είτε έχουν διαλυθεί για ανταλλακτικά είτε παραμένουν σε αχρησία εδώ και πάρα πολύ καιρό, επιχειρεί να παραλάβει επισήμως από τον ιδιώτη προμηθευτή η διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

Όπως αναφέρουν Τα Νέα τηςΠαρασκευής, η συγκεκριμένη παραλαβή, που αφορά συνολικά 404 λεωφορεία (ντίζελ και φυσικού αερίου) δρομολογείται έπειτα από την παρέλευση 12 ολόκληρων χρόνων από την προμήθεια και χρήση των λεωφορείων από την πρώην ΕΘΕΛ κι αφού στο μεσοδιάστημα αντίστοιχες επιτροπές έχουν αποφανθεί κατά της «οριστικής παραλαβής των οχημάτων λόγω υπαιτιότητας του προμηθευτή».

Σημειώνεται ότι από τα 283 (υπό παραλαβή) λεωφορεία ντίζελ, τα οποία ενσωματώθηκαν στον στόλο της ΕΘΕΛ λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα 4 έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιές.

Από τα εναπομείναντα 279 λεωφορεία, σήμερα τα 58 έχουν χαρακτηριστεί ως «μη επισκευάσιμα», καθώς εκτός των άλλων δεν διαθέτουν μηχανικά μέρη (σασμάν, τροχούς, ηλεκτρονικά-ηλεκτρολογικά συστήματα, ταμπλό, ψυγεία), καθίσματα, πόρτες, παράθυρα, προφυλακτήρες κ.λπ.

Ετσι, στον στόλο της ΟΣΥ παραμένουν 221 λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Τεχνικών της ΟΣΥ Απόστολο Ραυτόπουλο, από αυτά τα 120 είναι καθηλωμένα στο αμαξοστάσιο του Ρέντη λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα από το σύνολο των 283 λεωφορείων που παρελήφθησαν το 2004 σήμερα να εκτελούν δρομολόγια μόλις τα 101.


* Διαβάστε αναλυτικά στα Νέα που κυκλοφορούν