Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Νέα Λεωφορειακή Γραμμή του ΟΑΣΑ - 123 Σαρωνίδα - Ανάβυσσος !!!



Ο ΟΑΣΑ ανταποκρινόμενος στο αίτημα χιλιάδων κατοίκων, Φορέων και Συλλόγων του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου που αποτελεί μια υπερτοπική δομή της πολιτείας η οποία βρίσκεται στην περιοχή, ίδρυσε τη νέα κυκλική λεωφορειακή Γραμμή 123 με ονομασία «ΣΑΡΩΝΙΔΑ - ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ» τα δρομολόγια στην οποία ξεκίνησαν να εκτελούνται από την Παρασκευή.

Η νέα Γραμμή, με συχνότητα δρομολογίων ανά 35 λεπτά της ώρας, θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις από και προς την Αθήνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αναβύσσου - Παλαιάς Φώκαιας και των σπουδαστών της Σχολής Αναβύσσου, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα Γραμμή 122 με την ονομασία «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΔΑ».

Η διαδρομή της νέας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 123 «ΣΑΡΩΝΙΔΑ - ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ», θα διέρχεται από τη Λεωφόρο Σαρωνίδος, τη Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, την περιφερειακή Λεωφόρο Λάκας, τη Λεωφόρο Καραμανλή, ενώ θα κάνει στάση στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών ιδρύονται συνολικά 20 νέες στάσεις, ενώ θα χρησιμοποιούνται και πέντε υπάρχουσες (βλέπε επισυναπτόμενο χάρτη).

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης, «η νέα Γραμμή ικανοποιεί ένα ευρύτατο διαχρονικό κοινωνικό αίτημα της περιοχής που θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόσβαση των κατοίκων στην αγορά εργασίας, καθώς και στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των εκατοντάδων σπουδαστών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.

Γενικότερα ο ΟΑΣΑ διερευνά το τελευταίο διάστημα βελτιωτικές παρεμβάσεις των υφιστάμενων Γραμμών, ύστερα από επιτόπια έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Η παροχή καλύτερων υπηρεσιών είναι το κύριο μέλημα μας και σε αυτό εντάσσονται σειρά δράσεων, όπως η τηλεματική που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα».


Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο μετακινούνται από τον Όμιλο ΟΑΣΑ 630 εκατομμύρια επιβάτες. 

ΠΗΓΗ

Δείτε τον χάρτη της γραμμής   εδώ