Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ελληνικό: Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση, την ερχόμενη εβδομάδα η κύρωση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ελληνικό.


Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι «κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων».

Η συζήτησή του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.Το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβασης πώλησης του Ελληνικού στο σχήμα υπό την Lamda Development κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Δεν περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο η διάταξη που προέβλεπε πως χρειάζεται να συνυπογράφει αποφάσεις και ο υπουργός Πολιτισμού μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.


Για να οριστικοποιηθεί, όμως, η μεταβίβαση απαιτούνται σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων και εγκρίσεων από πλευράς του δημοσίου που ξεκινούν από την έγκριση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου και καταλήγουν στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας καζίνο.


Η αρχική συμφωνία προέβλεπε πως οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2016, χρονοδιάγραμμα που θεωρείται ασφυκτικό. Ομως, μόνο μετά την ολοκλήρωσή τους θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ που ελέγχει το πρώην αεροδρόμιο και την έκταση του Αγίου Κοσμά.