Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στο ίδιο έργο θεατές ... ξανά προβλήματα με τον καθαρισμό των λεωφορείων !!!

Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε και πάλι το βράδυ της Δευτέρας όπου περιπολικό της αστυνομίας βρίσκονταν προληπτικά στο αμαξοστάσιο Ελληνικού για τυχών εντάσεις μεταξύ των καθαριστριών των λεωφορείων  !   


Όπως μας είπε η κ. Aldea Alexandrina προϊσταμένη του προσωπικού καθαριότητας ο εργολάβος της εταιρίας καθαρισμού (LINK UP) ο οποίος την είχε απολύσει μαζί με άλλες 7 εργαζόμενες γιατί δεν δεχόταν να δουλέψουν απλήρωτες, πήγανε στην επιθεώρηση εργασίας να πάρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να πάνε στον ΟΑΕΔ για ταμείο ανεργίας, εκεί παρευρίσκονταν και δικηγόρος του εργολάβου για να δηλώσει πότε θα τις πληρώσει, σε διαφορετική περίπτωση η  LINK UP θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο. 
Να σημειώσουμε ότι το Υπ. Εργασίας είχε βγάλει παράνομες τις απολύσεις ...


Ξαφνικά μάθανε ότι ο εργολάβος τις είχε επαναπροσλάβει από τις 4/08/16  χωρίς φυσικά να τις ειδοποιήσει, αλλά και χωρίς να είναι γραμμένες στις καταστάσεις του αμαξοστασίου!

Καθώς μάθανε ότι είναι ξανά εργαζόμενες στην  link up πήγανε στο αμαξοστάσιο, όχι για να εργαστούν αλλά απαίτησαν να μην εργαστεί κανείς μέχρι να πάρουνε τα χρήματα αρκετών μηνών που τους χρωστάει ο εργολάβος.

Αρκετές συμφώνησαν μαζί τους και πολλές όπου στήριζαν παλιότερα την τακτική του σωματείου ΣΕΡΚΑ, πλέον τάσσονται στο πλευρό της κ. Aldea Alexandrina και ζητούν τα δεδουλευμένα τους.

Σήμερα τα λεωφορεία στο Α/Σ του Ελληνικού δεν καθαρίστηκαν και όπως μας είπε δεν θα καθαριστούν και αύριο αλλά και μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Επίσης το ίδιο αναμένεται από αύριο και σε άλλα αμαξοστάσια …

Σύμφωνα με όσα μας είπε η κ. Aldea Alexandrina  η Ο.ΣΥ δεν πληρώνει τον εργολάβο καθώς τα χρήματα μπλοκάρονται κάθε μήνα με ασφαλιστικά μέτρα, εάν όμως η Ο.ΣΥ διώξει τον εργολάβο πριν λήξει η σύμβαση θα πρέπει να του καταβάλει τα χρήματα.


Η διοίκηση της Ο.ΣΥ θα έπρεπε να είχε βρει  ήδη λύση με το θέμα του καθαρισμού των λεωφορείων καθώς η ιστορία αυτή έχει τραβήξει αρκετό καιρό και απ΄ ότι φαίνεται τα λεωφορεία θα μείνουν ξανά ακαθάριστα καθώς ο εργολάβος δεν φαίνεται να έχει σκοπό να πληρώσει τις εργαζόμενες !!!

Citybusdrivers