Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παράνομα τοποθετημένα στην συντριπτική πλειοψηφία τα στέγαστρα στις στάσεις του Ο.Α.Σ.Α !!!




Στις 24/11/15 με έγγραφο, ενημερώσαμε τον Ο.Α.Σ.Α ότι συγκεκριμένα στέγαστρα είναι επικίνδυνα τοποθετημένα διότι η πλαϊνή πλευρά καταλαμβάνει ολόκληρο το πεζοδρόμιο και αναγκάζει το επιβατικό κοινό να βαδίζει επί του οδοστρώματος.


Επίσης σε συγκεκριμένο σημείο λόγο του στεγάστρου προκλήθηκε ατύχημα με γυναίκα που πετάχτηκε εντελώς ξαφνικά εμπρός στο λεωφορείο!

Έκτοτε τίποτα δεν έχει γίνει, κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς !

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο προς τον Ο.Α.Σ.Α

Η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική από το κέρδος της διαφήμισης !!!

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τον (ν.3920/11 αρθ. 5 παρ. 1 στ) τα στέγαστρα  που τοποθετούνται από άλλους φορείς χρειάζονται έγκριση από τον Ο.Α.Σ.Α

<<Αν άλλοι φορείς ή οργανισμοί στις καθοριζόμενες από τον ΟΑΣΑ στάσεις και αφετηρίες εγκαθιστούν στέγαστρα, εκτός από την έγκριση του τύπου, της μορφής και της διάταξης αυτών απαιτείται επιπλέον προηγούμενη άδεια εγκατάστασης, η οποία χορηγείται από τον ΟΑΣΑ. Αν τροποποιηθούν τα εν λόγω στοιχεία από τον φορέα που εγκαθιστά το στέγαστρο απαιτείται νέα έγκριση από τον ΟΑΣΑ.>>

β6.  Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα του πλάτους του πεζοδρομίου, δεν θα πρέπει να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος που καταλαμβάνει το στέγαστρο, δηλαδή να μην αναγκάζονται οι πεζοί να βαδίζουν επί του οδοστρώματος.

Δείτε ΕΔΩ  τις προδιαγραφές και αν τηρείται κάτι πείτε το και σε εμάς !!!


Οδηγοί λεωφορείων καθημερινά συναντούν τέτοιου είδους φαινόμενα και κανείς δεν ενδιαφέρεται, σε τυχών περιστατικό καλά θα είναι οι συνάδελφοι να αναζητούν ευθύνες από τον Ο.Α.Σ.Α και τους Δήμους !!! 



Σημείωση οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, υπάρχουν παντού σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής

citybusdrivers