Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ηλίας Μανιατάκης : Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων αστικών συγκοινωνιών - προειδοποιητικές κινητοποιήσεις το επόμενο δεκαπενθήμερο !!!


Μανιατάκης Ηλίας Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ ( Σ.Ε.Τ )

<< Φθηνό εισιτήριο, ποιοτικές, ασφαλής και γρήγορες μετακινήσεις με τον Δημόσιο χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών και όχι Ιδιωτικοποίηση με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του πυρήνα και της αφετηρίας των εργασιακών σχέσεων για να παραδοθούμε στα ιδιωτικά συμφέροντα.>>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                    2/6/16

Θέμα : Δεκαπενθήμερο κινητοποιήσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ 
( ΗΣΑΠ-Μετρό-Τραμ )

<<Η Κυβέρνηση κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών στους ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ και της Ο.ΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας.
Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν << δοκιμαστεί >> και οι συνέπειες τους είναι γνωστές : Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι’ αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι Αστικές Συγκοινωνίες είναι δημόσιες.

Με τις κινητοποιήσεις μας :
Υπερασπιζόμαστε, διεκδικούμε, κατακτάμε Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών.
 Διεκδικούμε δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και 3 μήνες Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  και η Κυβέρνηση μαζί με την διοίκηση της Εταιρίας υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών  πολιτικών δεν θα περάσει  !

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑ.ΣΥ ( ΗΣΑΠ – Μετρό – Τραμ ) προχωράμε το επόμενο δεκαπενθήμερο σε σειρά προειδοποιητικών κινητοποιήσεων ως εξής :
  •  Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 :        Στάση εργασίας από έναρξη έως  10:00
  • Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 :         Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00
  • Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : Στάση εργασίας από 22:00 έως λήξη βάρδιας
  • Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 :       Στάση εργασίας από έναρξη έως 10:00
  • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 :       Στάση εργασίας από 21:00 έως λήξη βάρδιας
  • Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 : Στάση εργασίας από 12:00 έως 17:00 >>