Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Δήλωση Κ. Καραμανλή για την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αστικών λεωφορείωνΟ τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Ν. Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και προχειρότητα, με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των νέων αστικών λεωφορείων. 


Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ευθύνεται για τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Νοέμβριο του 2018 ο κ. Σπίρτζης μας διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό κι επίσημο τρόπο πως “τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου του 2019 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα νέα λεωφορεία”. Είχαμε εκφράσει από τότε τις αμφιβολίες μας, και δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε.

Σήμερα, όχι μόνο δεν κυκλοφορούν νέα λεωφορεία, αλλά η κυβέρνηση προέβη άρον-άρον και μόλις 2 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων, συνολικής δαπάνης 461 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση της ανευθυνότητας και της προχειρότητας δεν σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Όποιο μπάλωμα κι αν προσπαθήσει να κάνει, στις τρύπες που η ίδια άνοιξε, δεν μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες. Διότι όλοι γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι η διάλυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ».