Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΚΤΕΛ με εισιτήριο Αστικής Συγκοινωνίας από το Φθινόπωρο στη Ραφήνα!Πολλές ειδήσεις έβγαλε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του το βράδυ της Τετάρτης στο πανηγύρι της Αναλήψεως στη Διασταύρωση Ραφήνας.

Η πρώτη είναι ότι την Τρίτη έκλεισαν τα περιγράμματα οικιστικών πυκνώσεων για όλη την χώρα και για τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, και αναμένεται να  αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο που ανέφερε είναι ότι υπάρχει μία συμφωνία ώστε πριν από το 2019 που λήγει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ να εκτελούν τα δρομολόγια τους με χρέωση αστικού λεωφορείου, για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, και να πληρώνονται με χιλιομετρική αποζημίωση από τον ΟΑΣΑ!

Πιθανόν από το Φθινόπωρο να έχει καταλήξει ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, σε συμφωνία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και με τον ΟΑΣΑ, ώστε ακόμα και αν δεν είναι μπλε τα λεωφορεία, να εκτελούν τα δρομολόγια σαν να είναι αστική συγκοινωνία. Επίσης μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει γίνει ο τερματικός σταθμός για την Αστική και Δημοτική Συγκοινωνία στην Διασταύρωση.

Τέλος ανέφερε ότι σε λίγους μήνες θα λειτουργήσει και το Μουσείο των Λιγνιτωρύχων, ενώ όσο αφορά τον κόμβο που πρόκειται να κατασκευαστεί στα φανάρια της Διασταύρωσης, είπε ότι τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό.

Πηγή