Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ρεπορτάζ mega tv για το λεωφορείο της Ο.ΣΥ που εγκλωβίστηκε στα νερά στην Ποσειδώνος

 


Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε επιβάτης στα σόσιαλ μίντια, ο οδηγός αφού έβγαλε όλους τους επιβάτες έξω με ασφάλεια, εγκατέλειψε το λεωφορείο που μετατράπηκε με βυθισμένο πλοίο τελευταίος, σαν σωστός καπετάνιος.Απίστευτη η περιπέτεια των επιβατών του λεωφορείου Α1, το οποίο «βούλιαξε» μέσα στα νερά.
Είναι η στιγμή που οι επιβάτες του βυθισμένου λεωφορείου Α1, κάνουν ανθρώπινη αλυσίδα για να καταφέρουν να βγουν έξω και να σωθούν από τα ορμητικά λασπόνερα που έχουν καλύψει τα πάντα γύρω τους. Ακόμα και το λεωφορείο.

Με τα πράγματα τους στα χέρια και τον φόβο να οδηγεί στην αμφιβολία ορισμένους για το αν πρέπει να βγουν έξω στην καφέ λιμνοθάλασσα, καθώς το νερό να φτάνει στο ύψος της μέσης.

Οι επιβάτες τηλεφωνούν στην πυροσβεστική για βοήθεια….

Λίγα λεπτά αργότερα, με τα λασπόνερα να έχουν μετατρέψει το λεωφορείο σε υποβρύχιο, οι πολίτες βοηθώντας ο ένας τον άλλον, κρατώντας παράλληλα και τις τσάντες τους στον αέρα, καταφέρνουν να βγουν με ασφάλεια, με την απογοήτευση και τον θυμό να καταγράφεται στα λόγια του βρεγμένου επιβάτη.

Ο «καπετάνιος» εγκατέλειψε τελευταίος
Σκηνές απείρου κάλλους με επιβάτες να αλλάζουν τα βρεγμένα ρούχα τους στο δρόμο, κοιτώντας με έκπληξη και τρόμο το λεωφορείο που πλέον είχε βουλιάξει στη θάλασσα της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Σε κάποια φάση με κλειστές πόρτες άρχισε το νερό να μπαίνει μέσα. Σε όλο το λεωφορείο, είχε αρχίσει να ανεβαίνει από τους διαδρόμους μέσα νερό.  Κάποια στιγμή άνοιξε ο οδηγός τις πόρτες και πλημμύρισε μέσα», δήλωσε επιβάτης.

Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε επιβάτης στα σόσιαλ μίντια, ο οδηγός αφού έβγαλε όλους τους επιβάτες έξω με ασφάλεια, εγκατέλειψε το λεωφορείο που μετατράπηκε με βυθισμένο πλοίο τελευταίος, σαν σωστός καπετάνιος.

«Μόνο Mayday δεν στείλαμε…», σχολίασε επιβάτης.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, όταν επιχείρησε ο οδηγός να περάσει, η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή.

Το λεωφορείο, 24 ώρες μετά είναι ακόμα βυθυισμένο στο σημείο που βρίσκεται.

Οι επιβάτες αυτού του λεωφορείου που εκτελούσε την γραμμή Βούλα – Πειραίας
«Ήμασταν μέσα σε αυτό το λεωφορείο. Και ο οδηγός πήρε εντολή να προχωρήσει κανονικά προς τα μπροστά, ενώ όπως βλέπετε τον δρόμο είχε πλημμυρίσει έτσι και αλλιώς», δήλωσαν οι επιβάτες.

Το λεωφορείο κεντρίζει τα βλέμματα και την νύχτα που ακολουθεί. Το βαρύ όχημα παραμένει στο ίδιο σημείο εκεί που έζησαν το απόλυτο τρόμο οι 25 επιβάτες και ο οδηγός.

Μόλις πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε η απάντληση νερού από το βύθισμένο λεωφορείο, ενώ ορίστηκε εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση.