Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Xωρίς αστικά λεωφορεία έμεινε η Βορειοανατολική Αττική, που εξυπηρετείται από το αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. ΑνθούσαςΧωρίς αστικά λεωφορεία έμεινε η Βορειοανατολική Αττική, που εξυπηρετείται από το αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. Ανθούσας στο Δήμο Παλλήνης, λόγω του χιονιού που έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης  του Δήμου Παλλήνης και της ολισθηρότητας των δρόμων.


Ανοιχτοί είναι οι κεντρικοί παράλληλοι δρόμοι των  όμορων  Δήμων, ενώ προσβάσιμα είναι τα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων. 

Όπως ανέφερε στη newspallinis.gr  ο συνδικαλιστής  κ. Παναγιώτης Στάθης που από τις πρώτες πρωινές ώρες έδινε μόνος του τον αγώνα του με το γραφείο κίνησης του Αμαξοστασίου Ανθούσας  και τηλεφωνικά με τους επόπτες, μας δήλωσε: " προς το παρόν δεν κυκλοφορεί κανένα λεωφορείο, αναμένεται να καθαρίσουν ο Δήμος και η Περιφέρεια τους δρόμους από τα χιόνια και να γίνουν δοκιμές, ώστε να βγουν με ασφάλεια τα λεωφορεία σε κυκλοφορία". 

Μας ανέφερε μάλιστα, ότι έψαχνε να βρει τον διευθυντή του Αμαξοστασίου Ανθούσας για να δει τι ενέργειες  έχει κάνει με τον δήμο Παλλήνης, ώστε παραμείνει ανοιχτή η είσοδος και χώρος μέσα στο Αμαξοστάσιο Ανθούσας.. και ήταν άφαντος!

Διαπιστώθηκε δε, ότι ο δήμος δεν είχε κάνει καμία  ενέργεια  να κρατήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Ο συνδικαλιστής κ. Παναγιώτης Στάθης , από τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν με τους εργαζόμενους (ΟΔΗΓΟΥΣ) και  παρόλο τις αντίξοες συνθήκες, ήταν εκεί για να βγουν τα πεντάρια (τα πρώτα λεωφορεία) και να εκτελέσουν τα δρομολόγια προς εξυπηρέτηση του κοινού.

Προβλήματα και στην Αττική έφερε η κακοκαιρία «Τηλέμαχος». 
Όμως οι κεντρικές λεωφόροι έχουν παραμείνει ανοιχτές, καθώς Περιφέρεια και Δήμοι εργάζονταν από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας προς αυτή την κατεύθυνση, προβλήματα παρατηρήθηκαν στην κυκλοφορία, κυρίως στο Δήμο Παλλήνης στα βόρεια προάστια και τους μικρότερους δρόμους.