Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Α. Κασιμέρης : Διαφημίζουν την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά εδώ προχωράνε προς την ιδιωτικοποίηση [Ηχητικό]Ο Απόστολος Κασιμέρης μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ σε συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 στην εκπομπή BreakFast, με τους Γιάννη Λαυράνο και Έλενα Μπρέγιαννη για τις τραγικές ελλείψεις στις αστικές συγκοινωνίες.


Περιττή και << προσχηματική >> χαρακτήρισε  ο Α. Κασιμέρης την επιστολή του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ προς τα κόμματα και τους υπεύθυνους, καθώς ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποια είναι τα προβλήματα γιατί αυτοί τα δημιούργησαν όταν ψήφιζαν τον νόμο Ρέππα το 2011 να φτάσει η επιχορήγηση στο 40% της λειτουργίας της εταιρίας και κάνανε 700 μετατάξεις διώχνοντας εξειδικευμένο προσωπικό, ξέρανε ότι θα φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Όπως ανέφερε, το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων είναι δύσκολο να βγει καθώς κάποια αμαξοστάσια δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ αυτή τη στιγμή με το ζόρι βγαίνει το θερινό Ι

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμέρη αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να κυκλοφορούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του 2011, 1300 λεωφορεία από 1700 που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν περίπου 850, καθημερινά αποσύρονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και προσωπικού, ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων ξεπερνάει τα 14 χρόνια.
Μπορεί να διαφημίζουν την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά εδώ προχωράνε προς την ιδιωτικοποίηση 
Τις  ΔΕΚΟ τις έχουνε για φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για τους δανειστές και τις τράπεζες. Οι επιβάτες είναι οργισμένοι, ξεσπάνε στον οδηγό ο οποίος πραγματικά δεν φταίει, ο στόλος είναι παμπάλαιος και οι οδηγοί τα οδηγούν με δική τους ευθύνη, προσπαθούμε να μην φτάσουμε σε σημείο να βγάζουμε έξω επικίνδυνα λεωφορεία, προσπαθούμε να προσφέρουμε μια (Α) ασφάλεια στον επιβάτη ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Έχει να γίνει παραγγελία λεωφορείων εδώ και 10 χρόνια οι δανειστές τα έχουν κόψει όλα και προσλήψεις προσωπικού και αγορά λεωφορείων 

Ο κ. Κασιμέρης καλεί την κυβέρνηση να βάλει το χέρι στην τσέπη και να επιδοτήσει τις αστικές συγκοινωνίες αν θέλει να εξυπηρετήσει τον πολίτη.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η τηλεματική είναι εξέλιξη και ανάπτυξη αλλά είναι άχρηστα όταν δεν υπάρχουν λεωφορεία, κόστισαν 125 εκ. το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, διότι ανανεώναμε με 500 σύγχρονα λεωφορεία.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεχάσει τι έλεγε στο παρελθόν ως αντιπολίτευση και δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει το έργο, αντ αυτού το πληρώνει και το διαφημίζει κιόλας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη