Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΕΗΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : Σχετικά με το ατύχημα στον Πειραιά !!!

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στον Πειραιά. 

img_1882
Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Δελτίο Τύπου

15/12/2016

Τεράστιους κίνδυνους κρύβουν τα λεωφορεία της ΟΣΥ
Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στον Περαιά

Τι κοινό έχει το λεωφορείο 102 με την ταινία θρίλερ Κριστίν; «Ζωντανεύει» και αυτό (όπως το αυτοκίνητο στο θρίλερ) και φεύγει από μόνο του.

Στις 28/11 οδηγός βιντεοσκόπησε το λεωφορείο με το παρμπρίζ 102 να τσουλάει παρότι το χειρόφρενο ήταν δεμένο, το ηλεκτρόφρενο ενεργοποιημένο και οι πόρτες ανοιχτές!

Ο οδηγός πήρε τηλέφωνο αμέσως το αμαξοστάσιο και ζήτησε να αντικατασταθεί το λεωφορείο το οποίο είχε αυτή τη σοβαρή βλάβη και να επιδιορθωθεί.


img_1886
Την επόμενη μέρα το λεωφορείο 102 ξαναβγήκε στην κίνηση παρουσιάζοντας ….ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Ο συνάδελφος επικοινώνησε με τον διευθυντή του αμαξοστασίου ο οποίος έδωσε εντολή να γυρίσει το λεωφορείο στο αμαξοστάσιο. Αυτή τη φορά έμεινε αρκετές μέρες εκτός κίνησης μέχρι να γίνει πλήρης επισκευή.

Το ίδιο λεωφορείο (με το παρμπρίζ 102, το οποίο έχει δικαίως κερδίσει το όνομα Κριστίν) είχε φύγει πάλι με δεμένο χειρόφρενο το 2013 και είχε πέσει σε μια καφετέρια στην Ηλιούπολη. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.Σε ανακοίνωση μας γράφαμε τότε:

«Είναι θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα με λεωφορείο της Ο.ΣΥ. όπου θα έχουμε βαριά τραυματίες ή και νεκρούς. Και όταν αυτό θα συμβεί ας μην τολμήσει η κυβέρνηση να αναζητήσει ενόχους ανάμεσα στους οδηγούς…»

«Ο μόνος ένοχος θα είναι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία μειώνοντας δραματικά την επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών έχει μειώσει εξίσου δραματικά την ασφάλεια των λεωφορείων!»

Η σημερινή διοίκηση της ΟΣΥ (κος Αναγνωστόπουλος και κα. Γεωργίου) έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Γιατί ασκεί τεράστια πίεση στους εργαζόμενους της ΟΣΥ να βγάλουν το συγκοινωνιακό έργο, όπως έχει σχεδιαστεί σε κάποια γραφεία και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές συνθήκες, με λεωφορεία – κουφάρια που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους οδηγούς και το επιβατικό κοινό.

Το πρόσφατο ατύχημα στο Πειραιά το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ηλικιωμένου (του ακρωτηρίασαν τα πόδια) οφείλεται σε παρόμοια βλάβη του λεωφορείου.

Θα πρέπει να έχουμε νεκρούς για να πάρει στα σοβαρά η Διοίκηση της ΟΣΥ σοβαρά το θέμα της ασφάλειας του επιβατικού κοινού και των οδηγών;